milieuvriendelijke luiers

Het is een waar genoegen om een nieuw familielid verwijl komen en je gezin wanneer je te maken hebt met een baby. Tegelijkertijd komt er van alles tegelijkertijd op je af. Zo is de dagelijkse zorg voor je baby een van de vaste onderdelen die je op een dag moet doen. Dit begint met de baby aan te kleden, te voeden en ook de luiers van deze baby te verschonen. Zullen we het met name hebben over milieuvriendelijke luiers. Wat zijn nu de verschillen met de gebruikelijke luiers die overal in allerlei winkels te krijgen zijn?

milieuvriendelijke luiers

Het verschil tussen normale luiers en milieuvriendelijke luiers

Ben je normale luiers gehad dat hij keer op keer vervangen moeten worden nadat hij is gebruikt. Normale luiers zijn slechts eenmalig te gebruiken en moeten dan worden vervangen door een andere eenmalige luier. Dit heeft een behoorlijke druk op het milieu. Al deze luiers moeten vervolgens weer worden afgevoerd en verwerkt. En zeker als dit in grote getale gebeurd, kan dit een behoorlijke druk leggen op het milieu. Daarom is het voor steeds meer mensen interessant geworden om over te stappen op luiers die wat minder impact hebben in negatieve zin op het milieu.

Herbruikbare luiers zijn de norm

Steeds meer mensen stappen over op herbruikbare luiers. Deze luiers zijn niet slechts eenmalig te gebruiken, zoals veel van de normale luiers, Maar kunnen meerdere keren opnieuw worden ingezet. Het voordeel hiervan is dat de druk op het milieu aanzienlijk minder wordt omdat het niet steeds elke verschoon beurt en nieuwe luier wordt gebruikt. Ook worden de herbruikbare luiers vaak gemaakt van natuurvriendelijke materialen. Dit is ook prettiger voor de baby die hem draagt. Herbruikbare luiers kunnen worden gewassen na elk gebruik. Ze komen ook in verschillende soorten en maten als het gaat om materiaal. Zo kunnen herbruikbare luiers in allerlei kleuren en motieven worden gekocht. Dit ziet er een stuk leuker uit dan de gemiddelde witte plastic luier. Ook zit hij veel vriendelijker voor de baby in kwestie, er zal nooit meer sprake zijn van rooie huid of geïrriteerde huid door het dragen van een luier.