witte tegels

Tegels zijn er in diverse soorten en afmetingen verkrijgbaar. Vloertegels 90×90 vallen onder groot formaat tegels. Welke voordelen hebben tegels van groot formaat? Ze helpen je om een kamer groter te laten lijken. Dit is een optisch bedrog dat in het voordeel werkt, hoe groter de tegel, hoe minder voeglijnen er zijn. Minder voeglijnen zichtbaar betekent een kamer dat meer open oogt en gestroomlijnd overkomt.

Vloertegels en vuistregels

Allereerst mag de tegel voor de vloer nooit kleiner zijn dan de wandtegel. Visueel is het dan uit balans en zal het een rare indruk geven. Dus ga je ook wandtegels gebruiken, overweeg dan welke maat er het beste bij past.

Ten tweede, grote vloertegels 90×90 zijn niet voor elke ruimte geschikt, wat mooi staat in een grote familiekamer, kan vreemd over komen in een kleine kinder- of badkamer, omdat er maar enkele tegels komen te liggen.

verbouwen

Voordelen van een groot formaat tegel.

Het reinigen van de voeglijnen bij grote tegels is minder intensief, doordat er minder zijn. Het leggen van grote tegels is minder tijdrovend en in verhouding makkelijker dan een kleiner formaat. Voor advies of vragen ga naar website https://www.janvanerp.nl en vul het contactformulier in of maak een afspraak voor in een van onze filialen.