witte tegels

Bij het aanschaffen van een bepaalde douchewand glas is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat er op de markt best een aantal verschillende soorten exemplaren zijn terug te vinden. Voor veel mensen geldt dat ze vermoeden dat alle verschillende douchewanden in principe over dezelfde eigenschappen beschikken. Dat is echter zeker niet het geval. Niet alleen de afmetingen kunnen onderling aanzienlijke verschillen vertonen, daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen voor glas dat is voorzien van een Nano-Tech laag. Hierdoor kan kalkaanslag eenvoudig worden voorkomen. Hoe dan ook, alles wat je moet weten over het aanschaffen van het voor jou meest interessante douchewand glas laten we je graag ontdekken hieronder op deze pagina.

Over welke afmetingen moet een douchewand glas beschikken?

De ene douche is natuurlijk de andere niet. Zoveel mag duidelijk zijn. Dat kan ook worden gezegd over de verschillende douchewanden die op de markt zijn terug te vinden. Bij het aanschaffen van een douchewand glas zal je bijvoorbeeld een keuze moeten maken op vlak van afmetingen. Deze afmetingen dienen te worden bepaald aan de hand van de douche in kwestie. Hou hierbij ook rekening met het type douche waar je voorkeur naar uitgaat. Is dit bijvoorbeeld een douche met slechts één wand of is er sprake van een douchecabine omgeven door verschillende wanden? In ieder geval, even goed de verschillende mogelijkheden vergelijken op vlak van het douchewand glas dat bestaat is altijd meer dan de moeite waard. Zoveel is zeker.

Mag de douchewand doorzichtig zijn of niet? 

Eveneens een niet onbelangrijke vraag die je, je in de praktijk steevast zal willen stellen heeft te maken met het feit of het douchewand glas van je keuze doorzichtig mag zijn of niet. Dat is een ontzettend belangrijke vraag. Een aantal vragen die je, je op dit vlak moet stellen zijn de volgende:

  • Zijn er vaak andere mensen in de doucheruimte aanwezig buiten jouzelf? 
  • Mogen de andere mensen in de doucheruimte (bijvoorbeeld je partner) jou zien? 

Aan de hand van de antwoorden die je geeft op de hierboven aangehaalde vragen zal je voor jezelf kunnen bepalen of de douchewand van jouw douche doorzichtig mag zijn of niet. Is dat niet het geval? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de andere personen in de badkamer niet naar binnen in de douche kunnen kijken. Vraag hiervoor meer informatie aan de expert waar je jouw douche(glas) bij wenst te kopen. Hij kan je de verschillende opties uitleggen.

Klik hier voor het volledige douche aanbod van Douche Concurrent

Hoe onderhoudsvriendelijk is douchewand glas?

Van cruciaal belang om rekening mee te houden bij het aanschaffen van douchewand glas heeft betrekking tot de onderhoudsvriendelijke eigenschappen waarover ze beschikt. Het spreekt voor zich dat het in de praktijk maar weinig voeten in de aarde hoeft te hebben om het glas van je douchecabine) schoon te maken. Dat gezegd hebbende is het wel zeker zo dat kalkaanslag, zeker na verloop van tijd een niet onbelangrijke impact kan hebben op bijvoorbeeld de uitstraling van het glas. Wil jij er zeker van kunnen zijn dat de douchewand van jouw douche zo onderhoudsvriendelijk mogelijk is? Dan is het zeker en vast interessant om te kiezen voor een exemplaar dat is voorzien van een Nano-Tech laag. Op deze manier kan kalkaanslag behoorlijk efficiënt worden voorkomen.