Ondanks dat deze soort van maskers meestal geen bijeffecten aanrichten, is het toch wel handig om het eerst te testen om problemen te voorkomen. Als u merkt dat uw huid degelijk slecht reageert op deze maskers, spoel het masker dan zo snel mogelijk uit met genoeg water en stop met het masker te gebruiken.

Hoeveel investeert u ongeveer in uw gezichtsproducten?

De schoonheidsindustrie beweert dat je hun producten moet gebruiken om een glanzend gezicht te hebben. Maar je kunt toch ook natuurlijke gezichtsmasker uitproberen, toch? Het doel is om vuil en onzuiverheden van uw huid te verwijderen. Het product is meestal in staat om dode huidcellen te verwijderen en uw huid strak en gezond te maken. Niet alles valt echter op het masker.

Het is toch wel verstandig om een routine te behouden om een gezond gezicht te hebben.

U moet uw gezicht minstens 2 maal per dag reinigen en dat op deze manier: één keer ’s ochtends en één keer’ s avonds reinigen.

Wees wel voorzichtig bij het kiezen van natuurlijke maskers. De producten die u wilt gebruiken mogen vervolgen niet te veel zuur bevatten. Door zuur te gebruiken kan uw huid uitdrogen. Tegenwoordig zijn er ook reddingsmiddelen voor natuurlijke gezichtsmasker die toch wel gelijke gevolgen hebben. Dat is dan ook zonder bijwerkingen.

Het is altijd een goed idee om het product eerst op een klein oppervlak te testen. Dan kunt u ook nagaan dat er geen tekenen van ziekte zijn. U kunt indien nodig ook een dermatoloog raadplegen. Dat gezegd hebbende, er zijn veel soorten natuurlijke gezichtsmaskers, dus u kunt simpelweg het masker vinden dat bij uw huidtype past. Vergeet niet om uw gezicht grondig te wassen voordat u het gezichtsmasker gebruikt.

Hieronder vind u 2 voorbeelden van natuurlijke maskers die u thuis zelf kunt maken.

 1. Haver en water

Deze type masker is ideaal voor mensen met een vettige huid! Haver helpt met overbodige vetten/oliën van uw huid te verwijderen en puistjes en mee-eters in bedwang te houden.

De ingrediënten zijn simpelweg:

 • Een beetje haver
 • En een beetje water

Hoe moet u het gebruiken?

 • Verdeel het masker in gelijke hoeveelheden op uw gezicht.
 • Laat het ongeveer 20 minuutjes intrekken.
 • Reinig het masker dan grondig af zodat uw huid weer schoon is.
 1. Banaan en honing

Bananen zijn belangrijke ingrediënten voor de huid. Ze kunnen uw huid eenmaal hydrateren. Ze helpen immers ook de rimpels te verminderen.

Wat hebt u hierbij nodig?

 • Een halve banaan
 • En een eetlepel honing

Wat moet u doen?

 • Gebruik hiervoor een vork om de halve banaan te verpulveren.
 • Voeg er dan de honing eraan toe en meng het goed door elkaar totdat het een glad mengsel wordt.

Hoe gebruiken?

Gebruik hiervoor uw hand of een maskerkwast om het aan te brengen op uw gezicht met zachte ronde bewegingen.

 • Laat het daarna 25-tal minuutjes intrekken.
 • Reinig uw gezicht erna af met wat warm water en gebruik erna nog een crème.

Voor meer info of meer natuurlijke gezichtsmasker klik dan snel verder op onze site!