De laatste jaren is een minimalistische stijl steeds populairder geworden. Je kunt hiervan veel op Pinterest of Instagram vinden. Minimalisme is overal in terug te vinden: sieraden, huisinrichting, het aantal spullen dat je hebt (minimalistisch leven) of zelfs met tatoeages. Minimalisme is bijna een levensstijl te noemen, zeker als je rekening wil houden met hoeveel je consumeert. Als je geïnteresseerd bent in een minimalistisch leven wil je natuurlijk graag weten hoe je dit het beste kunt aanpakken en wat hieronder allemaal valt. Er is een documentaire op Netflix over minimalisme te zien en er is veel informatie over te vinden op internet. Zo kun je kijken of het bij je past.

Wat is minimalistisch?

Minimalisme of minimalistisch is eigenlijk bewuster leven. Eigenlijk betekent het letterlijk eenvoud. Minimalistische sieraden zijn vaak klein en kwetsbaar en passen vaak overal bij. Ook je interieur kan je minimalistisch houden, door gebruik te maken van een Scandinavische stijl. Denk hierbij aan veel wit, simplistisch meubilair en decoratie zoals planten en schilderijen. Ook zijn er minimalistische spiegels, zoals een spiegel zonder lijst. Een spiegel zonder lijst past overal, in elke ruimte en is in verschillende maten verkrijgbaar. Je kunt dus meerdere spiegels zonder lijst kopen en bedenken waar je deze wil hangen.

Niet saai

Een minimalistisch of bewuster leven wordt misschien wel onterecht gezien als saai, maar niets is minder waar. Als jij bewuster leeft, zorg je voor minder afval en ben je vaak meer tevreden met wat je hebt. Je haalt vaak meer uit je spullen zoals kleding en meubilair en kiest uit wat je écht wil, zonder dat het achterin je kast belandt of dat je het niet gebruikt. Naast dat een minimalistische levensstijl heel mooi is, is het ook vaak stukken beter voor het milieu. Als je van een Scandinavische stijl houdt is minimalistisch interieur een goede optie, omdat dit vaak goed samengaat.