Bij een hottub kopen dient rekening gehouden te worden met verschillende punten welk vanzelfsprekend zijn. Een belangrijke factor dat vaak over het hoofd wordt gezien is de plek waar het bad terecht komt. De tobbe dient op een vlakke ondergrond geplaatst te worden. Ga daarom na of dit te realiseren is op jouw balkon, in de tuin of elders in huis. Hierbij wordt veelal gebruik gemaakt van een soort “onderlegger” voor het bad. Zo voorkom je dat het bad beschadigd raakt en niet plat is op de bodem.

Schoon water

Bij het gebruiken van een tobbe kan het water lang schoon blijven indien hier rekening mee wordt gehouden. Dit kan door onder andere een filtersysteem in te laten bouwen. Hiermee wordt het vuil eruit gehaald en het water gereinigd. Door middel van gebruik van het filter blijft het water een maand tot anderhalf redelijk schoon. Uiteraard kan tussendoor het water vaker verwisseld worden. Met toevoeging van speciale zelfreinigende middelen kan het beste resultaat bereikt worden. Deze middelen zijn vaak milieuvriendelijk en niet schadelijk voor het lichaam. 

Verschil andere baden

Het verschil tussen een hottub en andere baden (denk aan bubbelbad/whirlpool) is dat de andere baden gebruik maken van stroom om het water te verwarmen terwijl de hottubs worden voorverwarmd door een kachel. Daarnaast duurt het bij de andere baden langer tot het water warm wordt. Naast dat het gebruik van elektriciteit voor de andere baden duurder is, is het ook nog eens schadelijker voor het milieu. Daarnaast hebben de andere baden vaste plekken terwijl dat bij de hottubs niet zo is. Voorts zijn de andere baden veel zwaarder en kan dit dan ook niet handmatig gedaan worden maar heb je hier echt machines voor nodig, wat weer extra kosten oplevert.