Hoort het gebruik van een gezichtsmasker ook tot jouw routine? Iedere vrouw heeft eigenlijk een eigen schoonheidsroutine, voor de een is dit uitgebreider dan voor de ander. Het maakt niet uit hoe jouw routine er normaal gesproken uitziet, het is altijd goed om af en toe eens een keertje een gezichtsmasker te gebruiken. Dit is zeker niet iets wat je dagelijks hoeft te doen, maar zo eens in de week of misschien iets minder vaak, is het echt van toegevoegde waarde voor jouw gezichtsverzorging! Er zijn veel verschillende soorten maskers waar je uit kunt kiezen, dus er is altijd eentje te vinden dat precies bij jou past!

Welke gezichtsmasker moet je kiezen?

Als je niet vaak dergelijke producten gebruikt, dan is het logisch dat jij je afvraagt wat voor soort gezichtsmasker je nu precies moet kiezen en hoe je dit gebruikt. En welke soorten zijn er eigenlijk allemaal te krijgen? Je kunt de verschillende maskers grofweg indelen in:

  • cleanser
  • exfoliator
  • moisturiser

Wat doen deze verschillende soorten nu precies? Een cleanser zorgt voor een extra reiniging van je huid. Natuurlijk reinig jij je gezicht iedere dag, maar het kan absoluut geen kwaad om eens een diepere reiniging uit te voeren. Onze gezichtshuid wordt immers iedere dag aan veel blootgesteld! Een exfoliator is een gezichtsmasker dat onder andere dode huid verwijderd en je huid stimuleert om nieuwe cellen aan te maken. Het heeft daardoor een verjongend effect. Daarnaast is er nog de moisturiser, dit type zorgt voor veel extra voeding. Ideaal voor een erg droge huid! Voordat je een masker gaat gebruiken, is het dus goed om eerst eens na te gaan wat het beste bij jou past, welk effect jij er precies mee wilt bereiken. Op die manier weet je zeker dat je kiest voor een gezichtsmasker dat echt voor jou werkt.

Andere aandachtspunten

Naast de hierboven genoemde punten, is het bij het kopen van een gezichtsmasker ook goed om op te letten of jij eventuele huidproblemen hebt die je op wilt lossen. Wil je bijvoorbeeld dat je huid er jonger uit gaat zien of wil je veroudering tegengaan? Heb je last van acne of misschien van hyperpigmentatie? Hier zijn allemaal specifieke producten voor ontworpen die met deze problemen kunnen helpen! Ook is het goed om op te letten voor welk huidtype een bepaald product geschikt is. Heb jij een vette huid en gebruik je een gezichtsmasker dat voor een droge huid bedoeld is, dan zal dit niet het gewenste effect hebben. Bij Korean Skincare & K-beauty hebben ze handige selectiecriteria opgesteld. Door deze aan te klikken, krijg je precies die maskers te zien die helemaal aansluiten bij jouw huidtype, bij het huidprobleem dat jij wilt verhelpen of bij het effect dat jij wilt bereiken. Sommige van hun maskers zijn vellen die je over je gezicht legt, andere zien er uit als een soort crème die je aanbrengt op je gezichtshuid, een bepaalde periode laat intrekken en vervolgens weer afspoelt. Wat voor variant gezichtsmasker jij ook zoekt, door het grote aanbod van Korean Skincare & K-beauty zul je zeker bij hen kunnen slagen!