luier doekjes

Deze doekjes zijn papieren doekjes die vochtig zijn gemaakt. Omdat ze in een afsluitbaar plastic doosje verpakt zijn, blijven ze vochtig. Je hebt verschillende soorten vloeistoffen waarin de doekjes gedrenkt zijn. De doekjes variëren per merk ook van dikte. Waarschijnlijk is het dus de eerste tijd na de geboorte van je baby even zoeken naar de soort die jij het prettigste vindt qua geur en qua stevigheid. Heel belangrijk is uiteraard ook of je baby goed reageert op de vloeistof die er in de doekjes verwerkt is. Gelukkig zijn er verschillende merken, dus is er altijd wel een soort die bij jou en je baby het fijnste werkt.

luier doekjes

Waar worden ze voor gebruikt:

De naam zegt het al: luier doekjes worden gebruikt om de billetjes van de baby makkelijk schoon te maken na een luierwisseling en dan vooral na een poepluier. Vaak zit er in de vloeistof in de doekjes ook een beschermende stof die luieruitslag helpt te voorkomen. Voor als je op stap gaat met je baby zijn er speciale kleine afsluitbare doosjes waar een beperkt aantal doekjes in kan. Zo voorkom je dat je onnodig veel meeneemt. De vieze papiertjes stop je eenvoudig in de gebruikte luier van je baby en je gooit ze in de vuilnisbak. Gooi ze niet door het toilet: als je dit wel doet, heb je grote kans dat het toilet verstopt raakt.

Is er een alternatief voor luier doekjes:

Uiteraard zijn de vochtige babydoekjes niet zaligmakend: Vroeger bestonden ze niet. Men gebruikte toen washandjes die men met gewoon kraanwater nat maakte. Dit werkte ook prima, maar de washandjes zorgden voor extra was en, helaas, ook voor extra geur. Bovendien zijn washandjes vaak wat ruw en daarom niet echt geschikt voor een teer babyhuidje. Bovendien was een dagje uit met de baby weer wat lastiger te regelen: naast een zak voor de vieze katoenen luiers moest er ook een plastic zakje voor de gebruikte washandjes meegenomen worden. Vochtige babydoekjes zijn ideaal in het gebruik en tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die ze niet gebruiken.